Добрий день.
Пишу функціональний блок для зв'язування ПЛК S7-315 і VFD-F (через PD-01). Мінімальний набір параметрів для запису —
запуск, частота, скидування помилки. Считувати з ЧП хотілось би
поточну частоту, попереджувальний і аварійний сигнали.
Окремо виділеного біта для попереджувального сигналу не знайшов. А аварійний сигнал в області PZD є лише в параметрі 0-02 (2101Н) —
10: RUN LED горит; STOP LED мигает (аварийный режим). В яких випадках встановлюється цей режим? Чи можна вважати, що наявність цього режиму супроводжується появою коду помилки в параметрі 0-01 (2000Н)?
Тобто, мені потрібно знати, чи маю я інформацію про наявність попереджень/помилок в області PZD, тих помилок, які розшифровані в 0-01.
Якщо той аварійний режим це щось інше (якась конкретна специфічна помилка), тоді я змушений звертатись до 0-01 через PKW, так?
Скидування помилки не входить в PZD і цей сигнал потрібно записувати через PKW в 09-08 (2002Н). Отже, потрібно записати 1 в параметр 09-08 біт 1 і тоді одразу послати 0, щоб команда скидування не висіла, так?
В інструкції по PD-01 є попередження:
VFD series Drives will write the data to EEPROM. When using PKW to change the value of parameter, the data will be written to EEPROM directly. However, if this action is too often, the EEPROM will have no capability of directly saving data. So please pay close attention on it.
Чи означає це, що потрібно записувати даний сигнал тільки по передньому і задньому фронту, щоб не перенавантажувати пам'ять EEPROM?
Як тоді бути з сигналом зовнішньої помилки (09-08 біт 0). Його теж потрібно передавати по двом фронтам + при старті ПЛК?
Дуже незручно, не вистачає цих сигналів в PZD..